dimecres, 14 de març de 2018

Com fer un porta entrepans i no morir en l'intent

Hola!
Avui us ensenyo un porta entrepans, és una costura molt ràpida i senzilla si no se't posen els astres en contra.

Ho vaig deixar tot tallat i a punt per cosir-ne 3 de cop, un per mi, un pel meu xicot i un pel Pau, però no va poder ser.

Vaig començar pel  meu perquè vaig pensar: "si algo surt malament que sigui amb el meu". I si me'n van sortir de coses malament!!!
Com ja he dit havia de ser algo ràpid, però m'hi vaig tirar tot el matí i amb la panxota que faig vaig acabar amb un mal a tot arreu important.

No vaig pensar que s'havia de cosir plàstic i vaig anar fent fins que vaig veure que la tela de sota se m'arrugava i llavors hi vaig caure. Vaig provar de posar washi al premsateles, però així tampoc corria i se'm seguia arrugant. Al final ho vaig aconseguir posant el peu de cremalleres (que és més petit) amb washi i posant paper entre el plàstic i el premsateles.

Us deixo una mica el pas a pas de com ho vaig fer i les mides que vaig utilitzar per si algú li interessa.

Primer de tot vaig dibuixar el patró, us deixo una foto amb el dibuix amb les mides.Després vaig tallar una part de tela de cotó, una de plàstic "comestible", 25cm. de part fina de velcro i 8cm. de part rugosa de velcro.

Un cop està tot tallat, es cus la part fina de velcro a sobre de la tela de cotó deixant que el velcro surti un tros, com uns 4 o 5 cm. Però quan el cosiu no ho feu fins ben bé la punta, deixeu 1cm. sense cosir.Després ja ho podem muntar tot. Just a l'altre cantó hi poseu l'altra part de velcro de cara amunt i a sobre el plàstic. Ja ho podem enganxar tot amb pinces.
Llavors cosim per tot el voltant deixant sense cosir la part on hem cosit el primer velcro. (cosir per la part blava de la foto).

Per poder-ho cosir bé, vaig haver de canviar la llargada de la puntada, que la vaig posar a 4 (a la meva màquina) i la tensió del fil que el vaig posar a 3.

Per poder-ho cosir, com ja us he explicat abans hi vaig posar paper entremig, en vaig posar un de seda, i per fer el repunt per fora vaig provar amb el paper de vàter. Per treure va millor el segon, tot i que em queden els folis normals per provar, però els veig molt forts. *Edito: Ho acabo de provar amb folis per fer el del meu xicot i és el que millor va.
Per acabar ja només ens queda donar-li la volta i fer un repunt a tot el volt, mirant de tancar el forat per on l'hem girat.
Aquí us el deixo acabat.Enllaço al #MiMi de les Malas costureras.
Espero que us sigui útil, fins una altra!!

________________________________________________________________________________


Hola!
Hoy os enseño un portabocatas, es una costura muy rápida y sencilla si no se te ponen los astros en contra.

Lo dejé todo cortado y a punto para coser 3 de golpe, uno para mi, uno para mi novio y otro para Pau, pero no pudo ser.

Empecé por el mío porqué pensé: "si algo sale mal que sea con el mío". Y me salieron de cosas mal!!
Como ya he dicho tenía que ser algo rápido, pero me tiré toda la mañana y con el barrigón que tengo ya terminé con dolor por todas partes.

No pensé que tenía que coser plástico y fuí cosiendo hasta que ví que la tela de abajo se me arrugaba y luego caí en el plástico. Probé de poner washi al prensatelas, pero así tampoco corría y se me arrugaba. Al final lo conseguí poniendo el pie de cremalleras (es más pequeño) con washi y poniendo papel entre el plástico y el prensatelas.

Os dejo un poco el paso a paso de cómo lo hice y las medidas por si a alguien le interesa.

Primero toca dibujar el patrón, os dejo una foto con las medidas que yo utilizé.
Luego corté una pieza de tela de algodón, otra de plástico "comestible", 25cm. de parte fina de velcro y 8cm. de parte rugosa de velcro.
Una vez está todo cortado, se cose la parte fina de velcro sobre la tela de algodón dejando que el velcro salga unos 4 o 5 cm.. Pero cuando cosaís no ho hagaís hasta la punta, dejad 1cm. sin coser.
Despues ya lo podemos montar todo. Justo al otro lado del velcro ponéis la otra parte de velcro de cara arriba y encima el plástico. Ya lo podemos fijar todo con pinzas.
Luego cosemos por todos los lados dejando sin coser la parte dónde hemos cosido el primer velcro.(coser por la parte azul de la foto).

Para poderlo coser bien, tuve que cambiar la largada de la puntada a 4 (en mi máquina)
 y la tensión la puse a 3.
Para poderlo coser, como ya os he explicado antes, puse un papel entremedio, probé con uno de seda, y para hacer el pespunte por fuera probé con papel de váter. Para sacar va mejor el segundo, aunque me quedan los folios para probar, pero los veo muy fuertes. *Edito: Lo acabo de probar con folios para hacer el de mi novio y es el que mejor va.
Para terminar, ya sólo nos queda darle la vuelta i hacer un pespunte por toda la vuelta, mirando de cerrar el agujero por donde lo hemos girado.
Aquí os lo dejo terminado.Enlazo al #MiMi de Malas costureras.
Espero que os haya sido útil. Hasta otra!

2 comentaris: